Forums

Post Reply
Forum Home > Being a Christian - Christen zijn > Tonen elkaar lief te hebben en zo anderen aantrekken

Marcus Ampe & Belgische Christadelphians
Administrator
Posts: 39

"Totdat baptisten aantonen elkaar lief te hebben, zal het evangelie van de liefde dat zij verkondigen anderen niet aantrekken," zei de spreker op 21 juni tijdens van de Southern Baptist Pastors Conference (SBC).

Brunson, predikant in de First Baptist Church in Jacksonville, wees op vijf houdingen waar wij ons als christenen aan moeten vasthouden in omgang met elkaar: harmonie, identificatie, intentie, mededogen en onderdanigheid. Volgens hem hebben baptisten de neiging om te wijzen op de verschillen onderling in plaats van de overeenkomsten. "Christenen die niet kwaad met kwaad vergelden, geven een positief getuigenis voor de wereld die toekijkt," benadrukt Brunson. "Als zij ons niet vriendelijk vinden, zullen ze ook niet naar ons luisteren."

 

Dat is een belangrijke les voor alle christenen. Jezus gouden regel was eerst de naaste te beminnen. Vriendelijkheid en ontvankelijkheid naar anderen zal die anderen ook makkelijker tot ons doen naderen. En daarbij zullen wij ook makkelijker een luisterend oor krijgen.


December 9, 2010 at 12:04 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.